Selasa, 9 September 2014

Rip Yokohama

Dicatat oleh iydaRyanT di 1:39 PG 0 ulasan
Hai.... 


Hai tangan abg kacak...! 


Kontrobesi punya tajuk apala... mau mintak maaf aku dah lama x update blog bukannya ada orang kesah pun... iyer dok? 


Ok lets start our fairytale story.. Yokohama NS40 tau x korang benda apakah itu? Rasanya lelaki confirmed tau. Yup that is battery kereta. Aku guna bateri yang free maintenance.. kata kwn super duper baik aku, bateri ni kinda suits me yg x reti check air bateri bagai... aku tau start engine tunggu sampai panas then gerak, isi minyak and sampai masa hantar p servis ngehee... 


Yang aku ingat bateri ni beli tahun lepas masa bulan puasa dengan harga RM190. Tengok resit x bertarikh sebab konon boleh claim warranty anytime. Tahla... sebab x menyempat aku sampai ke kedai tu kereta dah x hidup langsung.. langsung ok!! jarak 300m kena jumping start 5x.

Sekarang dah ganti dengan bateri basah brand Ohayo harga RM160. Merayau berjalan kaki aku bertiga mencarik kedai bateri di tengah2 hari haihh.... Basah lencun ketiak baju aku erkk!!

Aku adala jugak mintak tolong dekat Google 'eh ko tolong carik kan aku review pasal brand ni' sampai sekarang Google x bagi aku jawapan. Brand ni baru buat sehari sebelum aku beli bateri ni kot. Tak dok review langsung.


Korang girl if nak pilih bateri, bateri kering a.k.a free maintenance sangat recommended sbb x payah check air bateri, tapi tu la kena jaga elok2. Make sure wire + - dekat bateri tu dipasang ketat. If longgar jangan dibiar kang jadi mcm bateri aku umur x baligh lagi dah condemn. Dah la jalan Merotai-Tawau ni banyak kolam ikan tengah jalan erkkk.. 

Ok guys see YA :)





  

Jumaat, 21 Februari 2014

Famous Blogger

Dicatat oleh iydaRyanT di 12:12 PG 0 ulasan
Assalamualaikum w.b.t wajib jawab


Ehem sakit tekak aku.. seperti kebiasaannya aku akan jadik agak sibuk bila bos ada dekat opis, but dlm kesibukan aku tetap akan jenguk fb aku yang tak berapa ramai orang nak bekawan ni hohoho...

Dalam ratusan post yang aku terbaca hari ni ada 1 yang menarik.. komens yang orang bg buat aku tepikat ceh!!


Hah ini dia aku printscreen sikit... minta izin ye kak Dina :)

Aku suka every status kak Wardina Safiyyah jugak sbb selalu menyuci minda. Ok korang nampak tak status tu said 'Who are famous bloggerS'... terasa kecik diriku ini haha ader hati kau jah... blog dah la tak menarik takda input pun untuk reader... adei sedih!!

Bila baca komens tu nak jugak letak nama sdri tapiiiiiiii taaaaaapiiiiiiii aku sedar diri hahaha!! aku tak lah seglamer Namee Roslan or SN or em ok aku takut silap eja nama diorang baik aku diam tak pasal2 kena ban.. Actually komens tu buat aku excited nak stalk 1 per 1 blog yang diorang mention.. Ada masa ngam nanti yes i will. Terima kasih kak Dina mencetuskan sesuatu yang menarik hehe over...

Okbai :D,

Isnin, 17 Februari 2014

One SD

Dicatat oleh iydaRyanT di 7:47 PTG 0 ulasan
Assalamualaikum w.b.t

Wah giler lama aku ta update blog!! hehh macam jer ada orang baca..

Ok ekceli aku ta puas hati ni dengan One SD sebab dah habis free preview dia dekat astro. Aku baru start layan citer korea My Love From The Star!! gantung wei hadoi frust giler.. aku bab2 mendonlod ni agak lemah dan teserlah kemalasan di situ.  But since sifat ingat tau aku lebih tinggi than kemalasan aku maka start these week aku kena mendonlod la jgk haiihh:D
i pinjam yer mr.youtube :)

Ok guys have a nice Tuesday...

Blogroll

 

Blog 4221P Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos